Marvel vs Capcom 2 komt op XBL en PSN, donderdag demo

J (SocialDisorder)
Capcom heeft officieel bevestigd dat het vechtspel Marvel vs Capcom 2 deze zomer te downloaden zal zijn vanaf Xbox Live voor 1200 punten en vanaf PlayStation Network voor $15. De game zal gebaseerd zijn op de Dreamcastversie van de game en zal de netcode bevatten van Super Street Fighter II HD Remix.

De graphics zullen geüpscaled worden naar maximaal 1080p en spelers krijgen de optie om zelf te kiezen welk filter ze willen gebruiken voor deze upscaling. Je krijgt de keuze uit "Crisp" en "Smooth", terwijl puristen ook voor "Classic" kunnen kiezen, waarbij de sprites intact gelaten worden.
Het speelveld wordt niet aangepast aan de 16 : 9-schermen die veel mensen momenteel in huis hebben, maar de camera wordt wel op breedbeeld ingesteld. Doordat Capcom in de oorspronkelijke versie de achtergrond buiten het scherm liet doorlopen, was het een kleine moeite om de camera aan te passen zonder dat er extra werk nodig was om de achtergrond in beeld te krijgen. Er is wel de optie om de game in klassiek 4 : 3-formaat te spelen.
Tenslotte zal de game naast de oorspronkelijke soundtrack ook custom soundtracks ondersteunen op zowel X360 als PS3.

Aanstaande donderdag zal er bovendien een demo van de game op PSN verschijnen met daarin zeven stages, zes personages (Ryu, Chun-Li, Strider, Spider-Man, Iron Man en Wolverine) en lokale versus-modus. De demo heeft verder alle upscaling- en aspect-ratio-opties die hierboven beschreven staan.