Bioshock 2 mooier dan deel één en meer

Kevin (KoosyNL)
Veel mensen kunnen niet wachten om terug te gaan naar Rapture in Bioshock 2. Het eerste deel was door zijn unieke sfeer een groot succes en de makers proberen in deel twee diezelfde spanning weer terug te brengen. In een interview met Gamespot geven de makers meer details over deze langverwachte sequel.

De makers hebben goed gekeken naar het eerste deel om te zien wat ze door tijdsdruk niet hebben kunnen doen of wat ze beter hadden kunnen doen. Al snel hadden ze besloten om terug te gaan naar Rapture. Het verhaal speelt zich een paar jaar na het eerste deel af. De stad is in verval geraakt waardoor sommige delen van de stad zijn ondergelopen. Er zijn honderden locaties in Rapture die niet in het eerste deel zijn verkent en dus zal je veel nieuwe locaties in deel twee bezoeken.

In het tweede deel speel je een Big Daddy. De makers zagen hierin veel interessante mogelijkheden voor nieuwe gameplay mechanismen. Zo zal het mogelijk zijn om met het duikerspak de bodem van de zee buiten Rapture te verkennen. Omdat de Big Daddy zo ontzettend sterk is konden de makers ook veel sterkere vijanden in de game stoppen.

Ondanks dat de beelden die we tot nu toe hebben gezien erg veel op zijn voorganger lijken, is Bioshock 2 toch een grafische verbetering op zijn voorganger. Toch zitten er kleine subtiele verschillen zoals beter lightning en particle effects. Ook zal de game meer kleine details kennen dan zijn voorganger.

In het interview wordt nog veel meer gezegd. Het volledige interview kun je hier lezen.