Amerikaanse rechter wil third-person shooter met 'Prison-Rape'

Tim (Timsel)
Judge Mathis is een televisie-rechter die 5 keer per week in 48 staten van Amerika te zien is. Hoewel de uitspraken gedaan op televisie niet bindend zijn, is de show toch al 10 jaar gaande en zijn er ruim 1000 episodes verschenen. Eerder deze maand heeft Mathis aan Yahoo!games laten weten dat hij best een third-person shooter zou willen maken, waarbij ook het gevangenis aspect te zien zal zijn. Het feit dat de spelers dan ook met 'Prison-Rape' geconfronteerd worden zal een goede boodschap vormen, meent de televisie-rechter.

Mathis legt uit dat het spel een combinatie zou kunnen zijn tussen Saints' Row en Scared Straight, maar dan zou ook de gevangenis een deel van het spel uitmaken. De rechter denkt dat er het beeld bestaat onder de jongeren dat de gevangenis hen geloofwaardigheid en status bezorgt. Deze game zal de harde realiteit laten zien van de gevangenis, en dat zou hen misschien op andere gedachten kunnen brengen:

"When you go to prison, you gain credibility when you come back on the streets. On the other hand, when you go to prison you can also be raped. So take your chances. We may see young people who make the wrong choice and go to prison and are assaulted repeatedly (in this game)."

In het interview liet de rechter ook weten geregeld GTA IV te spelen met zijn zoons. De bron merkt op dat het spel nogal tegenstrijdig is: Het zou een boodschap moeten brengen aan kinderen, maar als er zelfs maar gehint wordt naar 'Prison-Rape' dan zal de game een 'R' rating krijgen. Het oorspronkelijke interview werd door Yahoo op 2 april gepost. In eerste instantie leek het er op dat het een late april-grap te zijn. Maar reeds hebben meerdere bronnen het verhaal bevestigd. Het lijkt er dus echt op dat Mathis gelooft dat een spel met de donkere kant van de gevangenis jongeren zal helpen op het rechte pad te blijven.


Only in America?..