Gamestudio wordt bank

Ronald (RonaldG)
Voor het eerst in de geschiedenis van videogames heeft een gamestudio een vergunning gekregen om als bank te gaan functioneren. We hebben het hier over de Zweedse studio MindArk, ontwikkelaar van de alombekende MMO Entropia.

De Zweedse overheidsinstelling Finansinspektionen, controleur van de financiële markt in Zweden, heeft MindArk toestemming gegeven om als echte bank op te gaan treden. Zo wordt het voor MindArk mogelijk om rente te gaan rekenen en leningen te verstrekken, met betrekking tot de virtuele economie van Entropia.

MindArk hanteert voor hun MMO een systeem waarbij geen maandelijkse kosten in rekening worden gebracht, maar een systeem waarbij virtuele objecten kunnen worden gekocht door middel van Project Entropia Dollars. MindArk verkoopt daarbij niet alleen objecten, maar koopt zelf ook objecten terug van spelers waardoor het voor Entropia-spelers mogelijk is om daadwerkelijk geld te verdienen.

Met het verkrijgen van de vergunning komt het bedrijf een stap dichter bij "de integratie van het virtuele leven en het echte leven".