[Update] Nieuwe gamemodus voor FIFA 09: voetbal met kaarten

J (SocialDisorder)
Update
Inmiddels is bekend geworden dat Ultimate Team vanaf vandaag ook in Europa te downloaden is tegen een vergoeding van 800 MS Points op XBL of 9,99 euro via PSN.

Oorspronkelijk bericht
Ajax is klaar in Europa, AZ lijkt voor 99% zeker de landstitel te gaan pakken, maar is voetbal daarom minder interessant geworden? Hell no! Gelukkig kun je op de gameconsoles en PC nog gewoon je eigen cluppie naar de titel leiden. EA Sports gaat binnenkort echter nog een stap verder met FIFA 09.

EA Sports heeft namelijk aangekondigd dat op 19 maart een nieuwe gamemode voor FIFA 09 te downloaden is tegen een vergoeding van $9,99 of 800 MS Points. Deze modus heet Ultimate Team en laat je je eigen team samenstellen aan de hand van kaarten.
Als je de game koopt krijg je een starterpack, met daarin een verzameling speler- en strategiekaarten. De starterpacks zullen niet de beste spelers ter wereld bevatten, maar geven je de mogelijkheid om een fatsoenlijk team samen te stellen. Met dit team kun je wedstrijden tegen de CPU of online tegen andere Ultimate Team-spelers spelen. Hoe goed je speelt bepaalt hoeveel in-game valuta je ontvangt aan het eind van de wedstrijd.

Deze valuta kun je weer inwisselen voor nieuwe cardpacks. Je hebt dan de keuze uit brons, zilver of goud. Goud is het duurste, maar bestaat voornamelijk uit spelers in de goudklasse. Een speler uit de goudklasse kun je ook in een bronzen pack tegenkomen, maar de kans daarop is erg klein. Je kan ook zonder in-game valuta nieuwe packs kopen, deze kosten 20 voor brons, 40 voor zilver en 80 MS Points voor goud. Over de PSN-prijs voor deze packs werd niet gesproken.

De gameplay verloopt via de FIFA 09-engine, maar je kan ook kaarten gebruiken die de gameplay beïnvloeden, zoals een hogere snelheid voor een speler of extra lange inworpen. Verwacht echter geen over-the-top taferelen. Naast losse potjes kun je ook toernooien spelen, zowel off- als online.

Verder zit er ook een ruilsysteem in de game. Je kan je kaarten online veilen en anderen kunnen vervolgens met in-game valuta en/of andere kaarten bieden op jouw kaart.

Een belangrijk element is dat spelers niet permanent in je team zitten. Elke speler heeft een contract voor een bepaald aantal wedstrijden. Elke keer dat hij een wedstrijd speelt, zal z'n contractduur dichter bij de nul komen. Wanneer het contract van een speler dicht bij de nul komt, krijg je daarvan bericht en kun je een contractkaart gebruiken om hem langer aan je te binden.

Over een Europese release is nog niets bekend.