Vorige BioShock 2 geruchten onzin, nu de waarheid

Christophe (SpankmasterC)
Hadden we gisteren nog de eerste geruchten over BioShock 2, nu heeft 2K Games aangegeven dat die geruchten onzin zijn en de bal echt helemaal misslaan. Gelukkig zijn er mensen online die wel daadwerkelijk de Gameinformer hebben gekocht en de informatie in het magazine met ons willen delen. Let op: alles wat in de spoiler hieronder staat bevat informatie over het verhaal en de setting van BioShock 2. Wil je hier liever niets over weten, klik dan ook niet op de spoiler!
spoiler
In BioShock 2 speel je de originele Big Daddy, wat inhoudt dat je inderdaad een boor aan je arm hebt hangen, samen met een klinknagelgeweer. Hiernaast kun je ook plasmids gebruiken, die nu overigens op wat meer manieren te combineren zijn. Zet bijvoorbeeld ergens een Cyclone neer, gooi er een vuurbal in en zie de wervelstorm veranderen in een enorme vuurbal.

Het verhaal speelt zich tien jaar na het origineel af, en jij als de originele Big Daddy komt als een alleenstaander terug naar Rapture. Daar is de Big Sister ook, die Little Sisters met zich mee heeft genomen. Deze Little Sisters moet je afpakken van mede Big Daddy's, waarna je ze kunt consumeren (net zoals in het origineel) of ze kunt adopteren waarna je samen met ze op Adam-jacht kunt gaan. Terwijl de Little Sister Adan aan het opslurpen is uit een lijk spawnen er overal Splicers die je van haar af moet houden totdat ze klaar is met het opnemen van Adam.

Steel je echter teveel Little Sisters van de andere Big Daddy's dan wordt de Big Sister boos en zal ze achter je aan komen. Zij is de hoofdvijand van het spel, en zal iedere keer als je haar tegenkomt een enorm spannend gevecht op moeten leveren.

Vita Chambers komen wel terug in het spel, maar in een andere vorm dan het origineel. Hoe is echter nog niet duidelijk. Ook zullen we buiten Rapture rondlopen op de zeebodem, zullen we te zien krijgen hoe de Adam uit de Little Sisters gehaald wordt, krijgen we multiplayer (al is nog niet bekend op wat voor manier) en zal Fontaine Futuristics een level in het spel zijn.


BioShock 2 wordt verwacht op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en zal met een beetje geluk nog dit jaar in de winkels liggen.