Assassin's Creed 2 in Venetië?

J (SocialDisorder)
Volgens een anonieme bron van Destructoid heeft Ubisoft een vroege trailer van Assassin's Creed 2 achter gesloten deuren getoond. Volgens deze bron zal Assassin's Creed 2 zich in Venetië af gaan spelen, rond de 15e of 16e eeuw.

De trailer die getoond werd was nog niet af, maar laat een onbekende man zien die een vrouw geld geeft. Vervolgens zie je twee mannen, een grote stevige kerel en een klein scharminkeltje, van een boot af stappen. De mannen lopen vervolgens naar een plein, waar een bal gegeven wordt. De vrouw die eerder in beeld kwam, danst met de kleinere man. De onbekende man komt, gekleed in danserskleding, op dit stel af en steekt de man in de nek. Het wapen dat hij hiervoor gebruikt lijkt erg veel op het verborgen zwaard dat Altaïr in de eerste Assassin's Creed gebruikte.

De dikke man ziet wat er met z'n maatje gebeurd is en rent weg nadat hij bewakers op de moordenaar heeft afgestuurd. De onbekende man (we mogen inmiddels aannemen dat dit de hoofdrolspeler is), klimt tegen een muur op en rent via de daken achter de dikke man aan, die door de straten rent. Na een sierlijke sprong landt de hoofdrolspeler voor de dikke man, die hem complimenteert met de mooie sprong. Vervolgens zegt de dikke man dat het zonde was dat de moeder van de hoofdrolspeler moest sterven, omdat zij erg mooi was. Zijn vader moest echter sterven door de arrogantie van de hoofdrolspeler.

"It was a shame that your mother had to die, she was a beautiful woman ... Your father on the other hand, it was due to your arrogance that he died"

De hoofdrolspeler trekt hierop een pistool en schiet de man dood. Dit was tevens het einde van de trailer.

Na de trailer werd verteld dat vermommingen een grote rol zullen gaan spelen. Tevens werden drie artworks van de hoofdrolspeler getoond met de vraag welke de aanwezigen het mooist vonden. De drie concepten hadden allen het woord "Ezio" er onder geschreven staan, wellicht de naam van de hoofdrolspeler. De game zal tijdens een grote gamesshow getoond worden, maar men wilde niet toegeven welke show. Na enige druk werd er subtiel gerefereerd naar de E3.