Games op Steam gemiddeld 29% duurder dan in de winkel

Christophe (SpankmasterC)
Het online distributieplatform Steam van Valve was jarenlang een manier om legaal voor een redelijke prijs aan je games te komen. Je kon betalen in dollars, wat zeker met de wisselkoersen de laatste tijd betekende dat games vaak een stuk goedkoper online te vinden waren dan in de winkel. Sinds de invoering van lokale valuta zijn de prijzen echter gestegen op Steam, naar nu blijkt is Steam gemiddeld zelfs 29% duurder dan een normale winkel.

De nieuw opgerichte site Steam Repowered, met een duidelijke knipoog naar de officiële site van Steam, houdt automagisch bij hoe de prijzen op Steam zich verhouden met de prijzen in de winkel. Op het moment van schrijven zijn games op Steam gemiddeld 29% duurder dan in de winkel, waarbij alleen gekeken wordt naar games die zowel in de winkel als op Steam beschikbaar zijn.

Valve heeft voorlopig nog niets van zich laten horen betreffende deze kwestie, ondanks beloftes om met een oplossing te komen. Een reden waarom een download duurder is dan een retail-game is dan ook nog steeds niet gegeven. Maar er moet wel in het achterhoofd gehouden worden dat Valve niet de enige factor is bij het bepalen van de prijs van de games, de uitgevers hebben uiteraard ook enige inspraak in het bepalen van de prijs, net als de developers.