[Gerucht] Toekomst van Zelda onthuld in nieuw patent

Bart
Shigeru Miyamoto, de bekende producer van Nintendo die onder andere verantwoordelijk is voor The Legend of Zelda, heeft een patent ingediend. Dat zullen ze wel vaker doen bij Nintendo, maar dit patent is wat anders dan anders. Het gaat namelijk over een nieuwe Zelda-game. Normaliter worden er geen patenten ingediend voor een nieuw spel, maar nu wordt het hele concept omgegooid, Nintendo probeert weer eens wat nieuws uit.


Het spel zal drie hoofdonderdelen bevatten: Game, Digest en Scene. In game is het spel gewoon te spelen zoals het altijd al was. Er is echter een Hint-knop toegevoegd, waarmee de onervaren speler zichzelf verder kan helpen als hij vast zit. In de Game-mode kan je filmpjes opnemen van je acties, die je vervolgens weer kan uploaden zodat anderen van je brute acties kunnen genieten. Deze filmpjes zijn dan in-game weer te bekijken, zodat totale n00bs, die niet genoeg hebben aan enkel de Hint-knop, toch verder kunnen komen door jouw eigen voorbeeld.

Digest is het tweede hoofdonderdeel, hierin kun je het hele spel bekijken. Ja, je leest het goed, bekijken, net als een film. Niet het hele spel is vanaf het begin te bezichtigen, je zult het moeten vrijspelen. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat je niet heel snel je interesse voor het spel zult verliezen. Als je genoeg gekeken hebt, kun je met één druk op de knop de besturing weer overnemen en zelf verdergaan.

Tot slot hebben we Scene. Als je het spel uit hebt gespeeld kun je met deze game-mode op elk punt in het spel starten. Ideaal als je bijvoorbeeld een eindbaas nog een keer wil verslaan, terwijl je dit opneemt zodat je ermee kan patsen op het net. Of wil je misschien nog even kijken hoe anderen die moeilijke puzzel oplossen? Ga terug en bekijk de filmpjes, alles is mogelijk.

Al met al bevat het patent een aantal in meer of mindere mate vernieuwende elementen. Of het spel überhaupt uit gaat komen in deze vorm, wanneer het spel gaat uitkomen, of het spel voor de Wii gaat uitkomen, hoe het spel uiteindelijk gaat heten, enz enz enz, is natuurlijk nog niet bekend. We wachten met smart een officiële aankondiging van Nintendo af, we houden je uiteraard op de hoogte!