Surfen over de Aarde met Nintendo en Google

Misan
Tijdens de Macworld beurs in San Francisco heeft Google een mooi staaltje mashup laten zien naast de dingen waar ze aan werken voor Apple. Dit mooie staaltje mashup is namelijk Google Earth bestuurd met een aangepaste Nintendo Wii Balance Board.

De Nintendo Wii Balance Board communiceert via Bluetooth met de Nintendo Wii. Een ontwikkelaar van Google heeft de Bluetooth pakketjes die naar de Balance Board worden gezonden ontcijferd waardoor het mogelijk is om met behulp van de Google Earth API (een API, Application Programming Interface, is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of apparaat) te communiceren met het Balance Board.

De ontwikkelaar heeft de browser plugin gebruikt met een Javascript API. De Balance Board verstuurt je bewegingen naar de Earth Surfing applicatie via Bluetooth en laat de speler vitueel over de aarde surfen via een melktruck. De ontwikkelaar geeft aan dat hij alleen open source applicaties gebruikt heeft en dat het voornamelijk bedoeld is om anderen te inspireren.