'Tetris kan helpen bij post-traumatische stress'

Kees_Pimpelmees
Het NOS meldt op hun website dat Wetenschappers van de universiteit van Oxford hebben geconcludeerd dat het spelen van Tetris kan helpen bij het verwerken van post-traumatische stress. De onderzoekers denken dat dit een eerste stap kan zijn richting nieuwe behandelingen van de stoornis.

De onderzoekers lieten een groep vrijwilligers een serie schokkende beelden zien. Een half uur later mochten aantal testpersonen het spel Tetris spelen. Testpersonen die na de schokkende beelden wat blokjes langs elkaar hadden laten vallen bleken in de week erna significant minder flashbacks, een symptoon van post-traumatische stress, te hebben.

"Het spel Tetris beïnvloedt waarschijnlijk de manier waarop zintuiglijke herinneringen in de hersenen worden opgeslagen na een trauma, daardoor ervaren mensen minder flashbacks" aldus een van de onderzoekers.

De wetenschappers hopen door het onderzoek meer te leren over de manier waarop de hersenen werken bij mensen die lijden aan post-traumatische stress en dit dan ook beter te kunnen bestrijden.