PETA: "Kippen trappen niet het leukste deel van Fable 2"

Morthill
Gisteren kondigde de dierenorganisatie PETA aan dat Fable II de titel "most animal friendly game" kreeg. Volgens veel mensen een opmerkelijke keus, aangezien de game je beloont voor het trappen tegen onschuldige en schattige kippen. Onze collega's bij het Engelse tijdschrift Edge vonden dat ook raar en zochten contact met de organisatie. Volgens woordvoerder Dan Shannon was de PETA ook niet heel gelukkig met de mogelijkheid tot het trappen van kippen, maar is het niet iets dat erg afdoet aan de diervriendelijkheid van de game.

De reden volgens Shannon dat de game zo diervriendelijk is, is dat je als speler keuzes krijgt. Je bent dus niet verplicht om vlees te eten en dieren te mishandelen in de game en het kan zelfs negatieve invloed hebben. Zo werkt het voglens Shannon ook in de echte wereld. Je krijgt weliswaar geen evil points voor het eten van vlees, maar je steunt wel een industrie die wreed is tegen dieren.

I'll be honest, it's not our favorite part of the game. But what we like about Fable II and why we gave it the award is because the game presents you with choices, and then you see the repercussions of what those choices are. This is what the awards are based on, and that’s what PETA's philosophy is—for people to understand how their choices affect the real world.

It's not like people eat meat to score evil points, but you are supporting an industry that is cruel to animals. People need to be aware that their choices affect the world. We like that message in Fable II.

Hij ziet het trappen tegen kippen in de game dan ook niet als een groot nadeel. Het is in de game gestopt op een vrij luchtige manier en hij denkt niet dat mensen door het spelen van Fable II plots naar de kinderboerderij gaan om kippen te trappen. Het is dan ook net als in het echte leven, je kunt kippen trappen als je wilt, maar Shannon denkt niet dat veel mensen daar een kick van krijgen.