Toename aantal 'Wiinjuries' verwacht

Bart
De Wii moedigt flink aan om actief bezig te zijn. Helaas pakt dat niet altijd even positief uit: dokters verwachten rond kerst een flinke toename in het aantal slachtoffers van de Wii. Vooral ouders die hun kinderen proberen bij te benen zouden risico lopen.

Afgelopen jaar zagen osteopathen van het Leeds Teaching Hospital al een toename in het aantal rugklachten rond het einde van het jaar. Ook het British Society for Surgery of the Hand (BSSH) zag een stijging van het aantal verwondingen door het gebruik van de console. "Vorige week hebben we een patiente behandeld, zij speelde Wii Tennis en brak een bot in een vinger doordat haar partner de achterkant van haar hand raakte", aldus Richard Milner van het BSSH.

"Het langdurig spelen van een Wii-spel, zeker tijdens de eerste uren van enthousiasme, kan leiden tot klachten. Voorals als er al lange tijd geen fysieke oefeningen zijn gedaan", zo zegt dokter Andrew Coley, een pedoloog van het Royal Shrewsbury Hospital. "Ik heb mezelf pijn gedaan toen ik probeerde een ace te halen in het tennisspel", aldus zijn patient.



Toch niet altijd even gezond...