EA nu op Steam ... in Noord-Amerika

Vincent (Gamer_V)
Drie dagen geleden was er het nieuws dat Spore misschien wel naar Steam kwam, omdat er een gebruikersovereenkomst was verschenen van die game op de Steamsite. Nu is het officieel, EA zet zijn games op Steam. Nu al beschikbaar zijn Spore en zijn uitbreiding, Warhammer Online, Need for Speed Undercover en Fifa Manager 2009. Later komen daar nog titels als Mirror's Edge, Dead Space en Red Alert 3 bij.

Helaas heeft EA, net als Ubisoft, de games alleen voor Noord-Amerika gemaakt. Ze zijn hier dus niet beschikbaar. In het officiële nieuws zegt een werknemer van EA "We are pleased to extend our holiday titles to gamers worldwide via Steam". Of worldwide alleen Amerika is, zal blijken. De Steamgroep Rest of World is ondertussen al de tienduizend leden gepasseerd, waarvan de leden graag willen dat games wereldwijd beschikbaar worden.

Het kleine beetje goede nieuws dat hier bij hoort, is dat zowel Spore als Mass Effect hun extra Securom-DRM zijn kwijt geraakt. Waarschijnlijk telt dit voor alle EA-games. Het lijkt er dus op dat de Steamversie van Spore niet te lijden heeft onder de DRM waarbij je een gelimiteerd aantal activaties hebt.