Guerilla Games maakt enkele details van Killzone 2 bekend

J (SocialDisorder)
Enkelen van ons kunnen momenteel er al vol op los knallen in de multiplayerbèta, maar in februari 2009 zal Killzone 2 dan eindelijk in de winkels liggen. Een definitieve datum kan Guerilla Games ons nog niet geven, maar wel enkele details over de game zelf.

Zo zal de game geen installatie vereisen. Er is ook geen mogelijkheid tot installeren. Waarschijnlijk zal de game de hard disk van de PS3 gaan gebruiken als cache, zoals Uncharted: Drake's Fortune dat eerder deed. De game zal draaien op 720p.

In de multiplayer zul je steeds hogere rangen halen, hiermee maak je de primaire badges beschikbaar. Door met een specifieke primaire badge te spelen, stijg je in rang voor die klasse, waardoor op een zeker moment ook de secundaire badge beschikbaar wordt. Door primaire en secundaire badges te gebruiken kun je zelf een klasse samenstellen die het beste bij jouw speelstijl past. Je hoeft dus niet de primaire en secundaire badge van één klasse te gebruiken, je kan bijvoorbeeld de primaire badge van de Medic-klasse combineren met de secundaire badge van de Assault-klasse.
Je rang zal verder ook invloed hebben op de hoeveelheid munitie en granaten die je meekrijgt als je spawnt.

Het maximaal aantal spelers die online in één game kunnen spelen is 32. Soms zullen hier ook bots tussen zitten. Gamers die nu in de bèta zitten zullen hun statistieken kwijtraken op de lanceerdatum. Bij online games zal er geen coversysteem beschikbaar zijn, spelers in de bèta hebben dit al gemerkt. Er zal verder ook geen co-op- of splitscreen-modus zijn.