Nieuwe Nintendo DS met camera en muziek

Misan
Japanse kranten berichtten afgelopen zaterdag over Nintendo die de aankondiging van een nieuwe Nintendo DS voorbereidt voor de komende dagen. De nieuwe Nintendo DS moet non-gaming functies toevoegen aan de populaire console. Nikkei Net, de online editie van een vooraanstaande Japanse financiële krant meldt dat het nieuwe model dit jaar uitkomt in Japan en dat dit model een camera en een afspeelmogelijkheid voor muziek bevat. Nintendo lijkt zich buiten de game-industrie te willen begeven door een apparaat te ontwikkelen dat zich moet meten met bijvoorbeeld de hedendaagse mobiele telefoons.

De wireless functionaliteit van de DS wordt eveneens verbeterd doordat je de DS kunt verbinden met zogeheten "information terminals". Hierdoor moet het mogelijk worden om met de DS dichtbijzijnde treinstations en restaurants te vinden. Het bronbericht bevat onderstaande afbeelding, waarin staat dat het nieuwe model minder dan 20.000 yen (129 euro) zal gaan kosten. De DS Lite kost in Japan overigens 16.800 yen (109 euro). Volgens Nikkei verschijnt het nieuwe model eerst in Japan, waarna een release in de VS overwogen wordt.


Mogelijk zal het nieuwe model meer bevatten. Op een website, genaamd Monex, werd gemeld dat de hardware een groter scherm zal bevatten en de mogelijkheid hebben om gegevens uit te wisselen met de Wii of een SD-kaart. Vooralsnog heeft Nintendo niets bevestigd over de nieuwe DS. Wel zal Nintendo aankomende donderdag persconferenties geven in Tokyo en San Francisco. Vaak betekent het dat er iets groots aangekondigd gaat worden als men twee persconferenties tegelijkertijd geeft.