Grand Theft Auto: Chinatown Wars: "Drugs kopen?"

Bril_idioot
Waar Rockstar is, daar is controverse, een stelling die zich de afgelopen jaren al meerdere malen bewezen heeft. Ook met de komst van Grand Theft Auto: Chinatown Wars zal dat niet anders worden. Hoertjes doodknuppelen, zoals het stereotype rond de serie luidt, kan nog steeds niet en mannen als Jack Thompson zullen hun rechtszaken dan ook alvast weer voorbereiden. In dit nieuwe deel van de GTA-serie zal echter nog een extra feature komen, die hoogstwaarschijnlijk voor de nodige opschudding zal gaan zorgen: drugs dealen.

In Vice City Stories werd er al even mee gestoeid en de ijskar in Vice City zou ook geen ijs verkopen, maar nog nooit werd drugsdealen zo groots in een GTA-game gezet als gaat gebeuren in GTA Chinatown Wars voor de Nintendo DS. Naast dat je in de game erg veel geld kunt gaan verdienen aan het verkopen van heroïne, cocaïne, wiet, XTC, acid en downers, gaat het drugs dealen ook nog een grote rol in het plot van de game spelen. Dan Houser vertelde aan Edge:

"It does intersect with the main story and things you learn from it work with the story, but it mostly runs on its own."