[Gerucht] Spawnpoint Studios bezig met nieuwe Halo game

Allard (Allard88)
Langzaam maar zeker horen we steeds meer geruchten over dat de nieuwe studio van Microsoft, Spawnpoint Studios, zich bezig gaat houden met een nieuwe titel in de Halo franchise.

Voor sommige mensen is de volgende vacature reden om te geloven dat een nieuwe Halo game door Spawnpoint verzorgd gaat worden. Het is een vacature voor een development engineer:


"Would you like to work on a next-generation project, built from the ground up in MGS / Spawnpoint Studios? We have a very strong team, currently responsible for Gears of War 2, starting a new project in a start-up like environment"

Ze zoeken dus iemand voor een gloednieuw team met veel kwaliteit. Verder vermeldt de vacature ook dat ze zoeken naar iemand met kennis van engines als bijvoorbeeld de Unreal Engine en de CryEngine. Vooral deze laatste opmerking lijkt erop de duiden dat het nieuwe project een shooter of in ieder geval een action game gaat worden (Halo?)

Microsoft's Phil Spencer heeft verklaard dat er "meerdere teams bezig zijn met het bouwen van Halo games". Ook zei hij dat er "meerdere teams bezig zijn met het bouwen van Halo dingen". Het blijft allemaal heel vaag dus...