Ensemble werkte aan MMO in het Halo-universum

Christophe (SpankmasterC)
Dat MMO's big business zijn hoeven we niemand te vertellen. Niet alleen verkoop je een game, je krijgt daarnaast als developer ook nog eens maandelijkse abonnementsgelden binnen (of soms niet, zoals bij Guild Wars). Blizzard haalt hier dankzij World of Warcraft miljoenen per maand mee binnen, en ook andere bedrijven zoals SOE en AreaNet harken de dollars, euro's en roepies als gekken binnen.

Niet gek dus dat Microsoft een van zijn vele studios aan het werk heeft gezet om een MMO te ontwikkelen op basis van hun populairste franchise, namelijk Halo. De studio blijkt het recentelijk gesloten Ensemble Studios te zijn, waarvan al in 2005 geruchten gingen dat ze bezig waren met een MMO. In 2006 gingen er ook al de geruchten dat Ensemble bezig zou zijn met een Halo MMOFPS, geruchten die nu dus waar blijken te zijn.

De titel zou halverwege/eind 2007 stilletjes de vriezer in gegooid zijn, wegens onduidelijke redenen. Inmiddels zijn er wel screenshots van de game-in-ontwikkeling uitgekomen, die bedoeld waren om een idee te geven van de user-interface en de verschillende omgevingen die in de game terecht zouden komen. Deze plaatjes en meer overig concept-werk zijn hier te vinden.


Een mock-up van hoe een van de levels eruit had moeten zien