Molyneux: PS3 wacht nog steeds op grote titel

koei
In een recent interview met gamesindustry.biz gaf Peter Molyneux zijn mening over de PlayStation 3. Molyneux is de grote man achter Black and White en Fable, games die exclusief op de PC en Xbox verschenen. Volgens Molyneux mist de PlayStation 3 een titel die symbool staat voor de console, zoals Wii Sports voor de Wii en Halo 3 voor de 360. Wat betreft die laatste hoopt Molyneux overigens dat zijn Fable 2 die positie over zal gaan nemen.

LittleBigPlanet zou volgens Molyneux die titel kunnen worden die de PlayStation 3 onderscheidt van de rest. LittleBigPlanet wordt ontwikkeld door een team samengesteld door werknemers afkomstig van Lionhead Studios, de studio achter Fable. Molyneux is daarom ook "incredibly proud of what they've done," en zei "it's just an amazing experience to see how their game has progressed."

Zowel LittleBigPlanet als Fable 2 zullen op 21 oktober verschijnen. De vraag is wie er die week met de eer zal gaan strijken en meer exemplaren van zijn game gaat verkopen. Zal de leerling zijn leraar verslaan?