Konami maakt geen eigen gitaar voor Rock Revolution

Christophe (SpankmasterC)
2009 belooft het jaar van de muziek-game te worden, iets wat dit jaar al wordt ingezet met de release van zowel Rock Band 2 (hoewel nog onduidelijk is wanneer wij deze game mogen verwachten, die verwende Amerikanen lopen er al mee te spelen ), Guitar Hero: World Tour maar natuurlijk ook Rock Revolution. Deze game uit de stal van Konami onderscheidt zich door het zeven-delige drumstel en ondertussen het ontbreken van een eigen gitaar.

Volgens Konami is de game begonnen als antwoord op Guitar Hero, waarbij de nadruk (zoals de titel doet vermoeden) ligt op de gitaar. Konami wilde daarom een game uitbrengen die de nadruk op de drums legde, vandaar dat zij niet zelf een gitaar zullen ontwikkelen. Dit betekent niet dat er niet met een plastic gitaar gepingeld kan worden, de gitaren van zowel Rock Band als Guitar Hero zullen compatibel zijn met de game.

Hetzelfde geldt voor de drumsets van de andere games, de game herkent welk drumstel er gebruikt wordt en zal naar aanleiding daarvan de note-chart van de drum terug schalen.

De game zal in eerste instantie zonder eigen drumstel in de winkels liggen, halverwege november wordt de bundel in de Amerikaanse winkels verwacht.

Rock Revolution wordt begin 2009 verwacht op de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii, de game zal 14 oktober al beschikbaar zijn in de VS. Indrukken van de game zijn te lezen in onze hands-on preview.