EA gaat in op DRM-problemen van Spore

Christophe (SpankmasterC)
Zoals zo'n beetje iedere PC-game tegenwoordig bevat ook Spore DRM, alleen zijn deze maatregelen bij Spore wat enthousiaster dan bij andere games. EA heeft nu de tijd gevonden om te reageren op de verschillende klachten die er zijn naar aanleiding van de DRM.

Allereerst is daar de klacht dat de game niet op meer dan drie PC's te installeren valt. EA geeft toe dat dit op dit moment nog onmogelijk is, maar ze werken aan een patch waarbij een PC gedeauthoriseerd kan worden. Dit verandert niets aan het feit dat de game maar op drie PC's tegelijkertijd zal werken, maar het betekent wel dat de game in zijn levensbestaan op meer dan drie PC's zal werken. Ook heeft EA enkele cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat het percentage mensen die de game op meer dan drie PC's probeert werkend te krijgen onder 1 procent ligt, ook bij een eerdere release van EA (Mass Effect).

Daarnaast belooft EA ons dat de SecuROM DRM absoluut geen spy-, ad- of mal-ware is en al helemaal geen virus. Er is een groter risico om aan dit soort ongewenst programma's te komen door de game te downloaden. Ook de angst dat de game niet meer zal werken zodra EA besluit de authenticatie-servers uit de lucht te halen blijkt ongegrond, voor het zover komt zal EA een patch vrijgeven waarmee de DRM gesteriliseerd wordt en dit dus geen probleem meer is.

Als laatste wil EA nog even duidelijk maken dat ze het nooit, maar dan ook nooit makkelijker zullen maken om een gepirate game te spelen dan een originele kopie.