GameStop ziet kansen in de Benelux

Misan
De Amerikaanse retailer GameStop ziet kansen in de Benelux-markt. Er zijn reeds vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. De groei van GameStop wereldwijd wordt ingezet via kleine acquisities. Afgelopen jaar nam GameStop totaal 49 vestigingen over van Free Record Shop in Noorwegen, wat resulteerde in vragen waarom GameStop niet heel Free Record Shop overnam. In Nederland probeert Free Record Shop een nieuwe formule met de vooralsnog relatief onbekende Game Mania winkels.

De nieuwe formule heeft te maken met het feit dat Hans Breukhoven, oprichter van Free Record Shop, de cijfers van GameStop bestudeerd heeft en hij grip wil houden op de gamesmarkt in de Benelux. Hierdoor worden een aantal vestigingen van Free Recordshop omgebouwd tot Game Mania.

Game Mania is een Vlaamse formule welke 2 jaar geleden door Free Record Shop werd aangekocht. Via Game Mania wil Hans Breukhoven ervoor zorgen dat GameStop niet zonder slag of stoot de Benelux-markt voor games kan veroveren. Binnen Game Mania worden dan ook formuleonderdelen gebruikt van GameStop, zoals de klantenkaart en de nadruk op inruil van games. Binnenkort zullen in Nederland tien vestigingen van Game Mania geopend worden.