Microsoft ontslaat Robert Delaware wegens klikken

Stefan (Nebo)
Enkele dagen geleden kwamen we met een bericht over de Red Ring of Death. Als we Dean Takahashi moesten geloven zou Microsoft voordat ze de Xbox 360 op de markt brachten, al van de beruchte Red Ring of Death afweten. Hoe hij hier achter was gekomen hield hij liever geheim, maar Microsoft heeft de klikspaan nu te pakken.

Het gaat om Robert Delaware, een gametester die in de laatste jaren Xbox 360 games test voor Microsoft via de interimbedrijven Excell Saga en VMC. Nadat Microsoft ontdekte dat hij deze dingen had verteld is hij onmiddellijk ontslagen. Maar daar houden Microsoft en VMC het niet bij. Beide bedrijven zijn namelijk een rechtszaak aan het voorbereiden tegen hem.

Dean Takahashi wist dat Delaware een risico nam. "He fully knew the risk he was taking, based on multiple conversations I had with him about using his name." Delaware heeft er echter geen spijt van; hij vindt dat hij moreel juist heeft gehandeld. Of Microsoft echt een lange rechtszaak wil is onduidelijk. Ze lopen daardoor de kans dat het volledige verhaal van de Xbox 360 nieuw leven wordt ingeblazen, en dat kunnen ze niet gebruiken.