Metallica's komende album direct speelbaar in Guitar Hero

Christophe (SpankmasterC)
Metallica komt weer eens met een nieuw album, 12 september zullen we Death Magnetic in de cd-winkels en online-stores kunnen vinden. Maar niet alleen daar kunnen we genieten van de nieuwe tunes, Activision brengt het album op de dag van de release ook als downloadable content voor Guitar Hero III.

Het volledige album zal 1440 Microsoft Punten kosten, in de PlayStation Store vertaalt zich dit naar een prijs van $ 17,99. Voor deze smak geld (de Europese prijzen zijn nog niet bekend) zul je naast het volledige album met daarop de tien nummers die op de CD staan ook nog eens twee Guitar Hero-exclusieve uitvoeringen van Suicide & Redemption vinden, met daarin extra lange solo's van zowel zanger/gitarist James Hetfield als leadgitarist (en af en toe op de achtergrond meebrullende zanger) Kirk Hammett.

Mensen die geen zin hebben om een smak geld neer te leggen voor een digitaal album om vervolgens Guitar Hero III nooit meer te spelen omdat Guitar Hero: World Tour in de console zit, hoeven zich geen zorgen te maken. De DLC zal namelijk forward-compatible zijn met de komende Guitar Hero. Of dit betekent dat er tegen die tijd ook drums en zang ondersteund worden is helaas nog onbekend.