CSI New York aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Ubisoft heeft het zesde deel in de CSI-serie aangekondigd. Zoals je op onderstaande screenshots kunt zien zal het spel een wat andere richting in slaan dan de eerdere delen. Ten eerste zal zich afspelen in New York en niet in Las Vegas of Miami. Ten tweede krijgt het spel een cartoony look, en de derde grote verandering is, dat je niet langer een naamloze rookie speelt maar met Detective Mac Taylor en Stella Bonasera uit de gelijknamige TV-serie. Een vierde punt waarop het spel zal afwijken van de eerste vijf games is het feit dat er enkele mini-games in voor zullen komen. Om gezichten te reconstrueren, geheime codes te breken of de standplaats van een schutter te berekenen speel je een mini-game.

De developer is ditmaal Legacy Interactive, zij zijn onder andere bekend van eerdere spellen in de Law&Order-serie en ER. CSI: New York zal wederom vijf cases tellen waarin je aan de hand van achtergelaten bewijsmateriaal moet onderzoeken wie de mogelijke dader is van een misdrijf. Naast een nieuwe interface voor het bestuderen van bijvoorbeeld bloeddruppels, vingerafdrukken of DNA belooft Ubisoft ons een nieuw conversatiesysteem waarin je leugens van getuigen of verdachten kunt aantonen.

Volgens de officiële website van het spel zal het al in november in de Verenigde Staten in de winkels liggen. Een Europese releasedatum is helaas nog niet bekend.