X-com games allemaal op Steam

Vincent (Gamer_V)
De vijf games uit de x-com serie zijn verschenen op Steam. X-com: Ufo Defense, hier bekend onder de titel Ufo: Enemy Unknown is volgens vele lijstjes van websites nog steeds één van de beste tactische games aller tijden. Het doel van de game was om met je squad aliens die de aarde wilde veroveren af te knallen, of te vangen. De game was moeilijk: de helft van je squad dood tijdens een missie is zeker iets wat je in het begin van het spel vaak zal meemaken. Uiteindelijk bouw je steeds meer basissen om naar Mars te reizen en de hele zooi de lucht in te blazen.

De game kreeg een vervolg (die al op steam stond) wat eigenlijk dezelfde game was, alleen gedeeltelijk onderwater en nog moeilijker. Het sequel daarop was niet meer slechts turn-based maar ook real-time, wat gemixt ontvangen werd. Er volgden nog twee delen, maar deze weken af van de succesvolle zenuwslopende turn-based gameplay van de eerdere delen en zijn niet erg geliefd.

De vijf games zijn nu dus in een pakket verschenen op Steam vor 15 dollar, wat nu nog tijdelijk 13 dollar 50 is. Dit is omgerekend inclusief btw €10,908516. Een kleine prijs voor vijf drie toffe games. Waarom verschijnen deze games nu pas op Steam? Take2 zou aan een nieuwe X-com werken, en dan is dit natuurlijk een goede manier om een klein aantal mensen met de serie kennis te laten maken.