Officiële Bluetooth headset voor de PS3

Misan
Product Manager PlayStation Randapparatuur, Anand Agarwal heeft deze week bekend gemaakt dat Sony een Bluetooth headset op de markt brengt voor de PS3. De headset zal in eerste instantie verkocht worden samen met de retail versie van SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation. De headset zal een cradle meegeleverd krijgen om de headset op te laden en heeft verder bijvoorbeeld een mute button. Natuurlijk kun je, naast de headset te gebruiken voor je PS3, ook patsen op straat met deze PS-headset, aangezien de headset ook werkt met je Bluetooth enabled GSM.



Bij de volgende PS3-firmware update, dit najaar, krijgt de headset de volgende mogelijkheden:
  • De headset zal een zogenaamde High Quality Mode bevatten i.c.m. de PS3. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde stemtechnologiën en ruisonderdrukking om de stem van de speler duidelijk over te laten komen via de PS3 naar de rest van de wereld.
  • De HQ-mode zorgt ook voor stemherkenning voor 'Voice Command'- en 'Voice Animation'-mogelijkheden. Voice Command is al eerder gebruikt bij SOCOM U.S. Navy SEALs voor de PS2 en nu dus ook voor de PS3-versie. Voice Animation is gekoppeld aan de in-game mimiek van de karakters tijdens de voice chat.
  • De PS3 zal een in-game statusindicator krijgen, speciaal voor deze headset. Deze statusindicator geeft de verbindingsstatus, de status van de batterij, het volume en wel- of geen mute weer.
  • De headset zal in de cradle werken als microfoon.