Nieuwe handheld Nintendo door zwakke verkoopcijfers Japan?

Misan
Financieel analist Michael Pachter van investeringsmaatschappij Wedbush-Morgan voorspelt dat Nintendo dit boekjaar (loopt tot april 2009) in Japan mogelijk een nieuwe handheld op de markt brengt.

In een nieuwe nota volgend op Nintendo's winstverwachting reageert Pachter dat het mogelijk is dat Nintendo dit boekjaar nog een nieuwe handheld op de markt brengt. Pachter verduidelijkte en motiveerde dit door een opmerking dat de verkopen van de DS in de VS en Europa sterk gegroeid zijn en dat ter compensatie van de verkopen in Japan verwacht wordt dat Nintendo een nieuwe handheld op de markt brengt.


In Japan minder gewenst dan PSP en Wii

Nintendo zelf heeft de daling in het eerste kwartaal opgemerkt en de cijfers hiervan vrijgegeven in juli toen de DS in het Westen nog steeds goed bleef verkopen, maar in Japan voortdurend voorbijgestreefd werd door de verkopen van de PSP en de Wii. Vooralsnog heeft Nintendo nog niets losgelaten over plannen voor een nieuwe variant van de DS (lite) of een geheel nieuwe handheld. Recente geruchten suggereren een nieuwe dual-touch DS met een grotere display en twee touch screens. Als Nintendo beslist om een nieuwe handheld op de markt te brengen dan verwacht Patcher dat de verwachting voor het lopende jaar een solide omzetgroei zal zijn.

Naar aanleiding van Nintendo's winstverwachting van een winststijging van 26% te opzichte van vorig jaar verwacht Wedbush-Morgan dat Nintendo's omzet dit jaar zal stijgen naar ¥2030 miljard (€14,7 miljard) en volgend jaar een omzet van ¥2010 (€ 12,6 miljard). Het bedrijf voorspelt dat Nintendo's gezonde resultaten aan zullen blijven tot het einde van dit boekjaar en volgend boekjaar, ondanks dat de hardware-verkopen volgend jaar een bescheiden daling zullen doormaken en softwareverkopen een flinke groei zullen doormaken.