Spore gaat goud, ook als film?

Stefan (Nebo)
Hij werd uitgesteld en uitgesteld, en als dat al niet genoeg was, werd de game nog een keertje uitgesteld. En dan hebben we het niet over Duke Nukem, maar over Spore. Het wachten is nu dan toch eindelijk voorbij.

Electronic Arts laat weten dat het spel inmiddels zijn gouden status bereikt heeft, en dus gaan de persen van start. Het spel verschijnt in Europa op 5 september op de PC, en de DS-versie van Spore verschijnt twee dagen later op 7 september. Maar na de release is maker Will Wright nog niet klaar met Spore. Hij vertelt dat het bedrijf grootse plannen heeft met Spore. Deze grootse plannen houden in dat Spore misschien ook in film-vorm of als TV-serie uitgebracht gaat worden.

"We’re basically planting the seeds to spread Spore out to a much wider group of people than would ever play a computer game."

Wright geeft verder aan dat ze het hierbij anders aanpakken dan The Sims. Deze game is groots in gamewereld, maar daarbuiten is er met The Sims nooit iets gedaan. Hoe Wright zijn plannen wil realiseren is nog niet bekend, maar wij houden jullie uiteraard op de hoogte.