Final Fantasy XIII op Xbox 360 zal port zijn van PS3-versie

Morthill
De aankondiging dat Final Fantasy XIII ook op de Xbox 360 zal komen, zal voor veel Sony fanboys een pijnlijk moment zijn geweest. Nu blijkt dit niet alleen voor de PS3-fanboys een vervelende aankondiging, voor elke PS3-bezitter die zit te wachten op Final Fantasy XIII bleek dit een vervelende stap van Square Enix. De game komt namelijk in Europa en Amerika tegelijk uit op beide systemen, maar tegen de tijd dat dat gebeurt is de PS3-versie al langere tijd af. Wat Square Enix namelijk doet is de game ontwikkelen voor de PlayStation 3 en later porten naar de Xbox 360. Fans met een PS3 zullen dus extra lang moeten wachten door deze port.

Directeur van het bedrijf, Motomu Toriyama, maakte dit alles bekend in een video over de game tijdens het DK3173 Sigma evenement in Tokyo. Hij wilde de PS3-bezitters verder wel gerust stellen, de kwaliteit van de game zal zeker niet minder worden nu hij multiplaform gaat. De medewerkers richten zich momenteel volledig op de PlayStation 3 en dat zal zo blijven totdat de game af is. De game zal verder niet uitkomen op de PC. Dit gerucht ontstond door een miscommunicatie toen Yoshinori Kitase op de E3 zei dat hij met een PC-project bezig is. De game wordt welliswaar ontwikkeld op PC, maar dat is met elk deel sinds VI gebeurd.

Over de demo had Toriyama ook nog het een en ander te melden. Deze zal namelijk op een aparte Blu-Ray komen samen met de Blu-Ray-versie van Final Fantasy VII: Advent Children in maart van 2009. De demo zal om deze reden af moeten zijn in december van dit jaar, en dan ook niet speelbaar zijn op de Tokyo Game Show. Toriyama belooft dat de demo erg groot zal zijn en zich zal afspelen voor de trailers die we gezien hebben.