Riccitiello: "Kwaliteit boeit investeerders niet"

Morthill
John Riccitiello, CEO van Electronic Arts, heeft in een gesprek met Venture Beat aangegeven dat volgens hem investeerders totaal niet kijken naar de kwaliteit van games. Dit als antwoord op de vraag waarom de aandelen van EA amper stijgen, terwijl de kwaliteit van de games in de laatste jaren omhoog is gegaan.

Ik denk niet dat investeerders ook maar enigszins geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van onze games. Ze willen weten wat de winst is per aandeel. Ze wachten gewoon tot de aandelen weer gaan verschuiven.

In het interview ging Riccitiello ook in op de overnamestrijd met Take Two. Hij gaf hierin aan dat hij helemaal geen zin heeft om aandacht te genereren voor zijn bedrijf.

Het interesseert me totaal niet als mensen schrijven over Take Two. Het maakt mij niet uit. Wat mij uitmaakt is dat de beste mensen in de industrie bij EA werken. Dat de beste games uitgebracht worden door EA. En we zijn hard op weg naar dat doel. Een verbale oorlog met Take Two interesseert me niet. Ik ben niet op zoek naar koppen in de New York Times.

Voor het volledige interview waarin Riccitiello ook praat over de E3 en de verscheidene consoles kun je hier terecht.