LittleBigPlanet-content zal gewoon gratis te downloaden zijn

Morthill
Gisteren meldde Sony baas David Reeves nog dat gebruikers geld zouden kunnen gaan verdienen met het ontwikkelen van content voor LittleBigPlanet. Vandaag heeft Sony Europa via Eurogamer laten weten dat dit niet direct het geval zal zijn. Door gebruikers gegenereerde content zal in eerste instantie gewoon gratis zijn. Volgens een woordvoerder had Reeves het over de toekomst en de mogelijkheden om de game op de lange termijn interessant te houden.

SCEE en Media Molecule garanderen dat alle content die door gebruikers gemaakt is, gratis zal zijn vanaf de lancering. We weten hoe belangrijk dit is voor de LBP-community en wat we vooral willen is dat mensen zich kunnen vermaken door het spelen, creëren en delen van hun content.

Natuurlijk zijn we ook erg enthousiast over de mogelijkheden in de toekomst en David had het over een manier waarop content die door gebruikers gegenereerd wordt kan groeien voor de lange termijn. Alle beslissingen die invloed gaan hebben op de groei van de game zullen genomen worden in overleg met de community en zullen gericht zijn op het verbeteren van de speelervaring.