De geruchtenmolen van EGM draait weer

Eke (Egamer)
De nieuwe editie van EGM ligt binnenkort weer in de winkels, die uiteraard de geruchten-rubriek bevat. Normaal gezien plaatsen we geen berichten over de geruchten-rubriek van de Electronic Gaming Monthly, maar deze maandeditie bevat zeer interessante geruchten.

Zo zou Quartermann, de man achter de rubriek, erachter zijn gekomen dat Rare bezig is met een nieuwe Killer Instinct game. Het zal Killer Instinct 3D: Death, Destruction, and Doom gaan heten en dus zal 2D haar plaats maken voor 3D. Nu moet je niet meteen gaan denken dat Rare de game binnenkort zal aankondigen, Quartermann denkt dat de aankondiging pas veel later komt.

Call of Duty 5 zal volgens Quartermann niet in 2008 uitkomen. Treyarch kan 2008 simpelweg niet halen en dus zal de game worden uitgesteld naar februari 2009. De druk ligt op Treyarch, want ze moeten de kwaliteit van Call of Duty IV: Modern Warfare zien te evenaren. En die jongens moet je gewoonweg veel tijd geven.

Daarnaast gaat Medal of Honor, net als Call of Duty, naar de 'Modern Combat'. De nieuwe Medal of Honor game, die in 2009 moet uitkomen, zal plaatsvinden in Afghanistan. In Afghanistan is er momenteel een conflict, dus past het precies binnen de plannen van Electronic Arts.

Dan het laatste, 2K Games schijnt bezig te zijn met een next-gen versie van Spec Ops. Spec Ops kennen we van de Dreamcast. De nieuwe Spec Ops zal in Dubai plaatsvinden, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Meer over deze game weet Quartermann echter niet.