Gooien met Pokéballs kan weer met Pokémon Platinum

Eke (Egamer)
De magazine CoroCoro mag een wereldprimeurtje aan haar lijstje toevoegen; ze hebben de allereerste informatie van Pokémon Platinum op hun blaadje gedrukt staan en daar is iedereen blij mee. Pokémon Platinum is de nieuwste Pokémon-game binnen de Pokémon-franchise. Het is een soort Pokémon Yellow voor Pokémon Diamond en Pearl, die vorig jaar verschenen voor de Nintendo DS.

In september zullen er veel mensen in de wachtrij staan, om de nieuwe Poké-game te halen. De Pokémon die op de cover schittert is niemand anders dan Giratina. Tevens krijgt Giratina een nieuwe, unieke vorm, we hebben het dan over de Giratina’s Origin Form. Ook zullen er andere vormen toegevoegd worden, zoals de Regigigas’ Sky Form en Shaymin’s Another Form. Giratina en Regigigas krijgen bij hun nieuwe vorm de Levitate ability. Shaymin krijgt een nieuwe ice ability.

De gymleader van Sunyshore City, Volkner, heeft ontslag genomen. Hij zal niet meer als gymleader functioneren. Het is nog onbekend of hij elders in de game aanwezig zal zijn. Daarnaast is er een nieuw eiland toegevoegd, genaamd Battle Island. Het eiland kun je het best vergelijken met Battle Frontier. Als laatste, The Underground ondersteunt Wi-Fi. Wat je daar allemaal kan doen is nog niet bekend.

Pokémon Platinum staat gepland voor een release in september voor de Nintendo DS.