David Reeves: De PSP heeft meer games nodig

Morthill
David Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europa, heeft in een interview met Gamesindustry.biz aangegeven dat de PSP flink te lijden heeft onder een gebrek aan een nieuwe lading games in het Westen. Hoewel op de PlayStation Day het Go!Explore navigatiesysteem en meer functionaliteiten met de PS3 werden getoond, kwamen er slechts twee nieuwe games.

Het probleem lijkt hem te zitten in de 3rd party ontwikkelaars die niks meer doen voor de PSP. Sierra bijvoorbeeld presenteerde onlangs geen enkele nieuwe PSP-game, maar werkt nog wel aan titels voor de PS2. Ook grote licentietitels zijn er maar weinig. Voorlopig komen nog Lego Indiana Jones en WWE Smackdown VS Raw, maar er komen helemaal geen exclusieve titels bij.

Waar in het Westen de PSP dus in een vrije val zit, gaat het met Japan juist fantastisch. Daar verkocht het systeem dit jaar al 1,6 miljoen exemplaren, met titels als Monster Hunter 2 die de markt enorm aanspreken. Door het succes van titels als deze, zal een aantal Japanse titels in de toekomst naar het Westen komen.

We've seen in the last six months that because of the success of the PSP in Japan many Japanese developers have got some absolutely phenomenal games. They're not Monster Hunter 2G or things like that, but they are in development and we'll see them over here,"