Eerste details rond Gothic 4 duiken op

Eke (Egamer)
Het is al een tijd geleden dat we wat gehoord hebben van Gothic 4. Ongeveer een jaar geleden kregen we te horen dat er een ontwikkelaar voor de game is gevonden. Sindsdien hebben we niets meer vernomen van Spellbound Studios en JoWood. Maar, vandaag is er eindelijk weer een teken van leven van Gothic 4. De eerste details zijn namelijk opgedoken.

Gothic 4 zal de subtitel Arcania gebruiken. Gothic 4: Arcania speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in Gothic 3 af, op een aantal eilanden die in het zuiden van de Gothic-wereld bevinden. Deze eilanden hebben hun eigen specifieke kenmerken, denk aan diverse soorten flora en fauna. Maar, dat is niet het enige. Net als in de andere Gothic titels is er een verborgen gebied dat je, naarmate je in de game verder vordert, kunt vrijspelen.

Qua gameplay worden er veel veranderingen gemaakt. Zo kun je in Gothic 4 de dag- en nachtcyclus beheren. Vind je het dus niet zo prettig in de zon? Door een spreuk uit te spreken kan je dag in nacht veranderen. Dit geldt ook voor weersomstandigheden. Daarnaast zijn de dieren die in de omgeving ronddwalen ook nuttig. Je kan bepaalde soorten dieren gebruiken als vervoersmiddel, door er simpelweg op te klimmen en vervolgens hem besturen naar jouw gewenste destinatie.

Spellbound zal haar best doen om de échte trouwe fans tevreden te houden. Dit doen ze door aandachtig naar ze te luisteren, en vervolgens proberen ze de ideeën van de fans in de game te verwerken. Als alles lukt, kan Spellbound haar game laten zien op de Games Convention in Leipzig.