GDC: All Points Bulletin in gameplay info, plaatjes en video's

Chris (afterparty05)
Al tijden geleden werd All Points Bulletin aangekondigd: een GTA-achtige MMO waarin dieven en politie tikkertje gaan spelen. Er is nu eindelijk wat meer info over verschenen dankzij een handige preview van 1Up waarin een hoop interessante informatie staat.

Allereerst is er een ontzettend goede character creator waarmee je niet alleen zonder al te veel gedoe je eigen character kan maken, maar ook je eigen plaatje kan maken op welke plek je maar wilt: een beetje zoals de Forza editor. Dat levert griezelig gelijkende characters op, zoals hieronder.


Peter Molyneux en Shigeru Miyamoto in APB!

Daarnaast zal ook gebruik gemaakt worden van LastFM, waardoor je andermans liedjes die jij ook op je computer hebt staan zult horen, of anders een liedje van dezelfde artiest, album of genre. Hierdoor zijn er geen problemen met copyright en bandbreedte.

Zodra een groep criminelen een misdaad pleegt, zal een even sterk politieteam een APB krijgen, waarbij dit team uit evenveel, even sterke of even ervaren agenten zal bestaan als de bad-guys. Het voorbeeld dat wordt aangehaald laat zien dat dit erg interessant kan zijn: vier amper gewapende newbe's tegenover één Shaft-achtig figuur met erg veel ervaring en een raketwerper. Niet alleen wordt zo de chaos in de stad bedwongen aangezien het geen free-for-all spel wordt: ook lijkt er goed te zijn nagedacht over manieren om dit spel bijzonder interessant te maken; zowel voor fans van Crackdown, Grand Theft Auto als CounterStrike. Een MMO om in de gaten te houden dus!