GDC: Harrison niet blij met zijn collega's in Japan

Kevin (KoosyNL)
Phil Harrison is op dit moment de grote baas van Sony Worldwide studio's. Hiervoor was Harrison baas bij Sony Europe. Hij was verantwoordelijk van het transformeren van de Playstation 2 in een familie console met onder andere games als Buzz, Singstar en EyeToy.

Deze strategie van Harrison heeft veel succes gehad want door deze transformatie, verkocht de Playstation 2 miljoenen meer consoles. In die tijd probeerde Harrison de Japanse afdeling van Sony zo ver te krijgen om deze strategie ook in Japan toe te passen. Tevergeefs, want dit zagen de Jappaners niet zitten. Harrison vertelt op de GDC dat dit een grote fout is geweest:

"My Japanese colleagues said that there is no such thing as social gaming in Japan – people do not play games on the same sofa together in each other's homes. It will never happen. And then out comes the Wii."

Het is te begrijpen waarom Harrison nogal gefrustreerd is. Door het succes van de Wii is overduidelijk geworden dat social gaming enorm groot is in Japan, en dit had Sony natuurlijk heel veel geld kunnen opleveren.



Phil Harrison