Commodore 64 op de Wii Virtual Console

Chris (afterparty05)
De hoeveelheid spellen die op de Virtual Console van de Nintendo Wii gedownload kunnen worden loopt steeds verder op: op dit moment staat de teller op 184. Binnenkort zal aan deze indrukwekkende lijst een nieuwe console worden toegevoegd: de Commodore 64.

De Commodore 64 is een oude spelcomputer uit 1982, waarvoor in zijn twaalfjarig bestaan meer dan 4000 spellen gemaakt zijn. Met 22 miljoen verkochte eenheden staat deze spelcomputer dan ook in het Guinness Book of Records als best verkochte computermodel.

Volgens Bala Keilman, de algemeen directeur van Commodore Gaming, is de keuze voor Commodore 64 spellen een goede stap van Nintendo:

quote
“De enorme impact die de Commodore 64 had op het spelen van videospellen is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Veel gamers hebben goede herinneringen aan deze computer en de bijbehorende spellen. Door samen te werken met Nintendo zorgen we ervoor dat toekomstige gamergeneraties ook kunnen genieten van enkele van de populairste en meest gespeelde spellen uit de geschiedenis; spellen die een revolutie ontketenden op het gebied van computerspellen. Op deze manier blijft de C64-erfenis behouden in de harten van de gamers.”

De eerste games voor de Commodore 64 die in de Virtual Console zullen verschijnen, welke 500 Wii Points per stuk zullen gaan kosten, zijn International Karate en Uridium. Wanneer deze games precies beschikbaar zullen komen is nog niet bekend.