GDC: Logitech en Polyphony presenteren GT5-stuurwiel

J (SocialDisorder)
Één van de grootste producenten van rand-apparatuur, Logitech en de developer van de Gran Turismo serie hebben de handen ineen geslagen om race-fanaten de optimale ervaring in Gran Turismo 5 te geven. Samen hebben zij een nieuw Force Feedback-stuur ontwikkeld. Op zich niet zo bijzonder, maar het stuur kent een aantal knoppen die je niet snel op een ander stuurwiel zult zien.

Het stuurtje heeft namelijk drie draaiknoppen met ieder 24 posities waarmee je de remkracht, de traction-control en de schokdempers kunt afstellen. Door aan deze knoppen te draaien zul je in-game direct de verschillen merken tussen bijvoorbeeld te hard en te zacht afgestelde schokdempers.
Verder biedt de Driving Force GT een accurate simulatie van verlies van grip op de weg, over- en onderstuur. Verder kan het stuur 900 graden gedraaid worden.

De Driving Force GT is ontworpen voor gebruik met Gran Turismo 5 en Gran Turismo 5 Prologue, maar is backwards compatible met Gran Turismo 3 en 4. Gran Turismo 5 Prologue komt op 28 maart 2008 uit in Europa op Blu-Ray-disc en in de PlayStation Store. Een releasedate voor de Driving Force GT is niet gegeven.

Er is ook een plaatje van verschenen