360 krijgt dan toch Blu-Ray speler

Maarten (Moart)
Na het nieuws dat verschillende partijen massaal kiezen voor Blu-Ray is dan nu definitief de kogel door de kerk: HD-DVD is zo goed als dood. Het HD-DVD kamp kreeg een grote klap te voorduren toen Toshiba het kamp verliet, nu heeft ook grote speler Microsoft gekozen om Blu-Ray te ondersteunen.

Microsoft heeft al eerder aangegeven geen moeite te hebben een Blu-Ray speler voor de Xbox 360 uit te brengen, mits de vraag groot genoeg was. De vraag is blijkbaar groot genoeg, want Microsoft zegt bezig te zijn aan een dergelijke Blu-Ray add-on die aan te sluiten is op de Xbox 360. Deze speler zal binnen drie maanden verkrijgbaar zijn.

Sony verwelkomt Microsoft in het Blu-Ray kamp. "We would welcome Microsoft to the Blu-ray stable. In fact it is quite logical for them as the PS3 has been very succesful in driving consumers to Blu-ray. In fact we believe that it has done more to win the format war than traditional Blu-ray player." aldus Michael Ephraim, Managing Director van Sony Computer Entertainment.

Microsoft heeft officieel nog geen Blu-Ray liscensie gekregen, maar er is volgens Sony zelf geen reden om deze niet te verlenen.

Met dank aan 's0ul1991' 'Simsfan88' 'Henk Blinker' 'Moe_Szyslak' & 'schorriemor' voor de submit.