Wii komt in lesprogramma Engelse scholen

koei
De Engelse overheid heeft een voorstel goedgekeurd waardoor de Wii gebruikt kan gaan worden in het leerprogramma op scholen. De console is op proef gebruikt in een vijftal scholen in Worcestershire en zal nu landelijk in gebruik worden genomen. In de proef werd de Wii gebruikt om leerlingen aan het sporten te krijgen en leerlingen die niet deelnamen aan buitenschoolse activiteiten toch bij een activiteit te betrekken.

Volgens een rapport van een Brits medisch tijdschrift hebben actieve games "significantly increased participants' energy expenditure" in vergelijking met andere systemen. Met andere woorden, het spelen met de Wii is beter voor je conditie in vergelijking met andere consoles. Onder andere het ministerie van gezondheid staat achter het project met de Wii om jongeren meer te laten bewegen.

Een woordvoerder van het ministerie van gezondheid zei hierover "We welcome the positive impact that innovations like these can have as a first step towards getting people to participate in a range of physical activities and to enjoy the many benefits of an active lifestyle."

Ook in Nederland wordt de Wii steeds populairder als ontspanning. Verscheidene bedrijven hebben de console al in hun kantoor staan om werknemers te laten bewegen. Of Nederlandse scholen ook Wii's aan zullen gaan schaffen is echter de vraag.


Wii Sports binnenkort ook op jouw school?