Unieke Diablo/Monkey Island mix aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Ron Gilbert, de man achter de SCUMM-engine waarmee LucasArts veel adventures produceerde, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij een uitgever heeft gevonden voor zijn nieuwe project. Trouwe lezers van zijn blog Grumpygamer wisten natuurlijk al lang dat hij bezig was met een nieuw spel, maar tot nog toe wist hij geen geldschieters te overtuigen van de potentie ervan.

Het Canadese Hothead Games (bij sommigen misschien bekend als de uitgever van Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness) ziet wel wat in het concept van Ron, dat hij zelf omschrijft als een mix tussen Monkey Island en Diablo. Het spel gaat DeathSpank heten en zal in episodes worden uitgebracht. Ron Gilbert is bovendien bij Hothead Games in dienst getreden als Creative Director.

Deathspank gaat over de gelijknamige held die al eens in een geanimeerde comic te zien was op Rons website (een creatie van hem en Clayton Kauzlaric). De eerste episode is inmiddels volop in productie, een releasedatum is echter nog niet bekend gemaakt.