Jack Thompson focust zich in 2008 op Amerikaanse leger

Niels (Rossdale)
Jack Thompson geeft zijn kruistocht tegen gewelddadige videogames nog lang niet op. Deze keer is hij kwaad op het Ministerie van defensie in Amerika.

Hij is verontwaardigd over games die ontwikkeld zijn in samenwerking met het Amerikaanse leger, zoals de gratis multiplayer game voor de PC "America's Army". Deze game werd gemaakt om mensen enthousiast te krijgen voor het leger en op deze manier zieltjes te winnen en nieuwe soldaten te werven.

Jack Thompson is echter van mening dat zulke games games zouden leiden tot aanslagen, zoals een commando van het leger die uit zou voeren. Als voorbeeld geeft hij de gewelddadige aanslag op het winkelcentrum die onlangs plaatsvond in Omaha, Nebraska.

Hij vind het dan ook niet kunnen dat het Ministerie van defensie met de game-industrie samenwerkt. Jack heeft gezegd dat hij zich in 2008 in zal gaan zetten om de ontwikkeling en distributie van dit soort games tegen te gaan. Het is nog onduidelijk hoe hij van plan is om dit te doen, maar het zal ongetwijfeld op een rechtszaak uitdraaien.

Thompson claimt dat hij ouders bewust wil maken van het feit dat er dit soort soort games bestaan. In een persbericht meldt hij: "Bedenk je eens hoe boos Amerikaanse ouders zullen zijn als ze er achter komen dat hun regering een deel van het probleem is, in plaats van een deel van de oplossing."