Engelse gamesmarkt in 2007 weer flink gegroeid

Morthill
Dat het goed gaat met de gamesindustrie was al langer duidelijk, hoe goed blijkt nu uit de Engelse verkoopresultaten voor 2007. Het aantal verkochte games steeg namelijk 16,6%, waarbij de omzet steeg met 25,3%. Volgens Chart-Track, het bedrijf dat de gegevens bijhoudt in opdracht van de ELSPA, zullen er in 2007 in totaal 78 miljoen games over de toonbank gaan.

De groei komt vooral door de laatste tijd. Zo werd de afgelopen week een recordomzet gedraaid van 87,9 miljoen pond (121,37 miljoen euro) en stegen de verkopen in het derde kwartaal met 19% ten opzichte van 2006. De omzet steeg in deze periode zelfs 36% naar 332,6 miljoen pond (462,79 miljoen euro).

"2007 has been a fantastic year for our industry as all the latest generation of consoles and hand-held devices have become fully established. Videogaming is now enjoyed by everyone, young and old, male and female. Interactive entertainment is now truly mass market, and this is just the beginning of a period of real sustained growth."

Aldus Paul Jackson, Director General van de ELSPA.

De groei kwam vooral door de consolemarkt, welke geleid wordt door Nintendos Wii en DS. Maar ook de sterke PS3- en Xbox 360-verkopen hielpen mee aan de groei. In totaal is de consolemarkt verantwoordelijk voor 75% van de omzet die gedraaid wordt met software en 79% van de verkochte software. De hoogste percentages ooit voor een derde kwartaal.