Achtergrondinformatie GTA IV karakters onthuld

Niels (Rossdale)
Net zoals in de voorgaande GTA games wordt ook deze game gesierd door enkele kleurrijke karakters naast de hoofdpersoon, in dit geval Niko Bellic. Rockstar geeft ons een voorproefje met informatie over deze mensen die je zullen bijstaan tijdens Niko's criminele leven in Liberty City.

Roman Bellic

Roman is het neefje van Niko. Hij leeft al langer in Liberty City en hij leeft de "American Dream", oftewel snelle auto's, mooie vrouwen, grote huizen etc. Althans, dat is wat hij Niko voor hield. Eigenlijk runt hij slechts een taxibedrijfje in de wijk Broker, terwijl hij en zijn vriendinnetje Mallorie proberen uit te vinden of ze iets serieuzers met elkaar moeten beginnen.

Vlad

Vlad denkt zelf dat hij een extreem machtige gangster is, die de Hove Beach buurt in Broker met een ijzeren vuist regeert en die voor niemand bang is. Eigenlijk is hij maar een klein crimineeltje in het Russische circuit die probeert om credit te verzamelen bij de echte zware jongens. Dit probeert hij te bereiken door kleine klusjes op te knappen, maar hier enorm over op te scheppen.

Elizabeta

Al ruim tien jaar lang is Elizabeta een succesvolle drugsdealster in Bohan. Succesvol omdat ze altijd uit de problemen probeert te blijven en de juiste mensen heeft omgekocht, of omgelegd. Ze weet echter dat wanneer er strenger opgetreden gaat worden tegen drugs dat ze dan wel in de kijker komt te staan, plus het feit dat haar eigen drugsgebruik uit de hand loopt helpt ook niet echt. Dit heeft als gevolg dat Elizabeta een gevaarlijke, paranoide dame is met de nodige waanbeelden.

Manny

Manny is het rolmodel voor mensen die claimen herboren te zijn. Ooit was hij een straatjochie die er bij was (en deel nam?) wanneer de graffiti, hip hop en breakdancing werd uitgevonden, al wilde hij nooit credit voor deze dingen. Hij is nu een ander mens en het draait er bij hem nu om dat de buurt opgeruimd wordt. Hij zet zich in om een beter leven te creëren voor de kinderen van de straat en alles daar omheen. Om dit allemaal te bewijzen laat hij een documentaire over zichzelf maken.

Brucie

Iemand die denkt dat moderne mannen aan een identiteitscrisis leiden, zouden Brucie eens moeten leren kennen. Brucie is een serieuze fitnessverslaafde, autogek en iemand die zichzelf een VIP vindt. Ook is hij het bewijs dat blanke mensen met hip hop soms net een stapje te ver kunnen gaan. Hij is luid, hij is trots en hij zal er alles aan doen om je duidelijk te maken hoeveel geld hij wel niet heeft. Hij leeft het grote leven, waar Roman alleen van kan dromen. Brucie leeft net zoals de machtige mannen die in de boekjes staan die hij leest. Hij leeft voor niets minder dan de mooiste vrouwen, auto's, lifestyle prullaria en anabole steroiden. DAT is Brucie.