Details komende Quake Wars patch bekend

Christophe (SpankmasterC)
Enemy Territory: Quake Wars gaat gewoon door met beter worden, zo komt binnenkort versie 1.4 van de game uit, een patch die de game 0.2 beter maakt (1.3 is een kleine update die alleen in Korea uitkomt). Splash Damage hoopt de 1.4 update voor de kerst de deur uit te hebben, de update is nu in ieder geval bezig bij het QA-team van Activision.

Wat kunnen we verwachten van deze patch? De grootste verbeteringen zitten hem in de user-interface en de mogelijkheden daarvan. Zo zal de server-browser nu drie tips geven van servers die aan het begin van de campagne staan, met lage ping en de hoeveelheid anderen die aan het overdenken zijn zich te voegen bij dezelfde server (zie plaatje hierboven). Ook zijn de fire-teams onder handen genomen, het zal in-game makkelijker worden om leden van je fire-team te herkennen, net als mensen uit de friends-list trouwens.

Voor de n00bs onder ons wordt ook een trainingsmodus ingebakken, met ingesproken tips en de mogelijkheid om de game op pauze te zetten om bepaalde doelen en strategieën te verduidelijken (het is vanzelfsprekend dat dit laatste alleen maar offline mogelijk is). Ook zijn er persoonlijke achievements in de stijl van Team Fortress 2 toegevoegd, zo krijg je een melding als je meer schade doet tijdens een leven dan je ooit tevoren hebt gedaan.

Naast deze aanpassingen is ook het automagisch downloaden van content (broodnodig nu de SDK is vrijgegeven) toegevoegd, is een TV-functie ingebouwd zodat grote toernooien met gemak door honderden tegelijk bekeken kunnen worden, is de hitbox voor headshots aangepast, zijn eigenlijk alle wapens en voertuigen aangepakt voor betere spelbalans, is de netwerk-code verbeterd zodat het spel speelbaar is op nog meer plekken (bepaalde internetboeren of universiteiten beschouwen de game ten onrechte als een P2P-programma) en zijn er natuurlijk de nodige bugs en exploits recht gezet.

De update komt dus met een beetje geluk nog voor de kerst uit, anders wordt het al snel in het komende jaar gezien de feestdagen.