Tetsuya Nomura over Kingdom Hearts op PSP en DS

Ingrid (Laniboekje)
Op de Tokyo Games Show van dit jaar werd Kingdom Hearts al drie keer aangekondigd. We zouden van Square-Enix het spel Kingdom Hearts: Coded voor op de GSM krijgen, maar ook het spel Kingdom Hearts: Birth by Sleep voor op de PSP en het spel Kingdom Hearts: 358/2 Days voor op de Nintendo DS.

Onlangs heeft Tetsuya Nomura wat details bekend gemaakt van de Kingdom Hearts-games op de PSP en de Nintendo DS.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep (PSP)
- Dit deel van Kingdom Hearts zal op de PSP verschijnen. Het zal zich tien jaar voor het originele spel Kingdom Hearts (PS2) afspelen. Het verhaal zal hoogstwaarschijnlijk weer op het bekende strand beginnen waarmee het originele spel ook begon.

- Het spel zal je introduceren met drie personages genaamd: Terra, Aqua en Ven. Uiteindelijk zullen alle verhaallijnen tot een groot verhaal gemengd worden en zo tot een einde gebracht worden. Het spel heeft dus ook te maken met drie verschillende verhaallijnen. Tetsuya Nomura wil de speler zelf laten kiezen welk verhaallijn deze het eerste wil gaan spelen, het is nog niet bekend hoe dit in het spel verwerkt gaat worden.

- Het personage Ven zal erg veel weg hebben van Roxas. Hij wordt ook ingesproken door dezelfde stemacteur die verantwoordelijk was voor Roxas. Volgens Tetsuya Nomura is dit gedaan met een bepaalde reden.

- Het personage Mickey zal zeer zeker in het spel voorkomen, wat diens rol is in het spel is vooralsnog niet bekend.

- De vijanden zullen deze keer geen Heartless of Nobodies zijn aangezien deze in die tijd (tien jaar voor het origineel) nog niet bestonden. Natuurlijk krijgen we wel te maken met vijanden, Tetsuya Nomura laat hier echter nog niets over los.

Het gehele interview kun je HIER lezen.

Kingdom Hearts: 358/2 Days (Nintendo DS)

- Kingdom Hearts: 358/2 Days gaat meer in op het verhaal achter het personage Roxas die we allen kennen van Kingdom Hearts 2 (PS2).

- We worden geïntroduceerd aan een nieuw personage; een dame die lid is van de Organization. Zij is Member XIV.

- Het spel bevat een multiplayer-mode die je de mogelijkheid geeft om met vier personen tegelijk te spelen. Dit heeft echter geen gevolgen voor de verhaallijn. Je dient in de multiplayer-mode bepaalde missies uit te voeren met bepaalde doelen. Zo kun je tegen drie andere vrienden strijden. Je kunt in de multiplayer-mode een bepaald character kiezen dat gelinkt is aan het personage in de singleplayer-mode. Dit houdt in dat terwijl je de multiplayer-mode speelt, het personage in de singleplayer-mode er ook experience-punten bijkrijgt.

Het gehele interview kun je HIER lezen.