SEGA weer terug als consolebouwer?

Roy
2001 is een zwart jaar in de geschiedenis van de gamesindustrie. In maart van dat jaar besloot SEGA namelijk te stoppen met de Dreamcast en daarmee waren ze enkel nog softwaremaker.

Er is echter een trademark opgedoken waaruit opgemaakt kan worden dat SEGA de naam Dreamcast beschermt. In dit trademark staat het volgende:

Home video game machines; player-operated electronic controllers for electronic video game machines; video game interactive controller, namely, hand held pads, and floor pads or mats; joysticks for video games; computer cursor control devices, namely, computer mouse; flash memory cards; video game software, computer game programs

Opvallend is dat er gepraat worden over vloer/dansmatten welke de originele Dreamcast niet had. Ook wordt er gesproken over flash geheugen, iets dat pas de laatste jaren in opkomst is op consoles. Nieuwe features in een patent op de naam Dreamcast dus.

Er gaan al langer 'geruchten' rond door SEGA fans. Ze claimen, meer als grap overigens, dat SEGA op 9 september 2009 terug zal keren met een nieuwe console. Met dit vernieuwde trademark wordt die hoop alleen maar groter natuurlijk.


De Dreamcast